Maandproject


Projecten in de maand januari.
Bangladesh: nieuwbouw lagere school voor de Tripura bevolking.

Bangladesh is een van de armste landen van Aziƫ. Opkomende streng-islamitische partijen proberen hun invloed uit te breiden.
Dit project wordt uitgevoerd door Stichting BAB in de provincie Mirsarai. Het doel van de stichting is de leefsituatie verbeteren van de arme Tripura bevolking. Inmiddels zijn er honderden wc’s en waterpompen geplaatst. Ook is begonnen met onderwijs aan kinderen die op meer dan een uur lopen van school vandaan wonen. In het buitengebied van Mirsarai is in 2013 een school gebouwd waar inmiddels meer dan 130 kinderen in vijf groepen naar toe gaan. In 2014 is begonnen aan een tweede school waar 100 kinderen in drie groepen heen gaan. In 2018 is voor 72 leerlingen gestart met een derde lagere school. Vanaf januari 2019 worden 60 nieuwe leerlingen verwacht en zijn twee nieuwe klaslokalen met zonnepanelen voor de elektriciteitsvoorziening nodig.
Malawi: trainingscentrum voor kansarme jongeren in Mangochi.
Malawi is een veilig en democratisch land, maar tegelijkertijd wordt het slecht bestuurd door een op macht beluste overheid. Armoede maakt het voor een groot deel van de jeugd onmogelijk om een goede toekomst op te bouwen. Doel van dit project is het opzetten van een trainingscentrum voor kansarme jongeren. Dit centrum richt zich op vakopleidingen, ouderschapstraining en kinderbescherming. De directe doelgroep omvat 450 jongeren. In het eerste jaar moeten 60 jongeren een vakopleiding afronden. Er worden 8 jeugdgroepen opgestart als co-operatief bedrijfje en aan 200 jonge ouders wordt een ouderschapstraining aangeboden.