Uitgelicht maandproject van mei 2024

Oeganda is een land met ruim 38 miljoen inwoners. Het ligt op de evenaar in Oost–Afrika. Kampala is de hoofdstad. Het land werd op 9 oktober 1962 onafhankelijk van het Verenigd Koninkrijk.

In Oeganda is het gebruikelijk dat leraren een woning hebben bij de school. Dit zijn kleine huisjes met maar één ruimte. Buiten is een gezamenlijk gebruik van douche en wc. De leraren wonen daar omdat zij vaak ver van de school wonen en geen vervoer hebben. Ook zijn de dagen op school lang en ook in de avonduren hebben zij vaak dienst om de kinderen die op kostschool zitten te begeleiden.

Nu huurt de school 18 huisjes bij de school. Nu wil de eigenaar deze huisjes verkopen. Het is belangrijk voor de school dat de school deze huisjes kan kopen. Dit geeft de nodige rust en stabiliteit voor de leerkrachten en de huisjes en de school vormen hiermee één complex

Het doel van dit project is dat alle leraren van de school een permanent en goed gebouwd onderkomen hebben waar zij veilig kunnen wonen zodat zij een goede basis hebben om goed onderwijs te kunnen geven.