Maandproject

Kenia: AFBOUWEN VAN SCHOOL VOOR BEROEPSONDERWIJS IN KENIA

In november 2020 was zuster Teresa Takken uit Egmond aan Zee 45 jaar lid van de congregatie Sisters For Christian Community (SFCC). Voor haar jubileum heeft zij geld ingezameld voor het opzetten van een school voor beroepsopleidingen in Kenia. Haar medezuster Marta Nyaga is in Embu al jaren bezig met jongeren. Zij heeft de organisatie Divine Mercy CBO opgericht. Het doel is om jonge vrouwen uit arme gezinnen op het platteland te helpen hun levensstandaard te verbeteren door middel van technisch onderwijs en het verwerven van vaardigheden voor werk.

Ouders kunnen het zich vaak niet veroorloven om hun dochters naar de middelbare school te sturen. Dit brengt meisjes in gevaar omdat ze geen opleiding hebben gehad  om een productief leven te leiden in de zich ontwikkelende Keniaanse samenleving. Er is ook het morele gevaar van vroege huwelijken of alleenstaande moeder te worden.

Op dit moment biedt CBO een opleiding computer-vaardigheden, kleermaker- en kappersopleiding en  schoonheidstherapie. Lessen worden gegeven in een woonhuis dat gehuurd wordt. Omdat de vraag groot is, is begonnen met de bouw van een aantal klaslokalen. Door gebrek aan geld is de bouw stil komen te liggen. Met de gevraagde bijdrage aan KOOK kunnen de ramen, deuren, pleisterwerk en schilderwerk uitgevoerd worden en kunnen de klaslokalen gebruikt worden. Dit zal een grote verbetering zijn om de lessen goed te kunnen geven.