Uitgelicht maandproject

HULP VOOR TRANSPORTEN NAAR OEKRAÏNE

 Zoals u wellicht weet, zamelt KOOK goederen in op verzoek van Stichting Caritas Ukraine-Holland. Wekelijks gaat ons busje vol met ziekenhuisbenodigdheden van KOOK naar de opslag in de Rijp van de Stichting Caritas Ukraine-Holland. Vrijwilligers van KOOK hebben deze opslag weleens geweest bezocht. Zij zijn onder de indruk van wat de vrijwilligers van deze stichting doen. Hieronder een klein stukje van de nieuwbrief van de website van Ukraine-Holland:

Op 24 februari viel Rusland Oekraïne binnen. Wij hebben bijna dagelijks contact met onze Caritas-organisaties in Oekraïne. Zij worden overstelpt met vluchtelingen uit o.a. Gherson en Gharkov en vragen dan ook herhaaldelijk om hulpmaterialen en eten. Wij proberen ze te helpen met alles wat we kunnen. Het ziet er niet naar uit dat de oorlog snel afgelopen zal zijn en hoe die verder zal verlopen weet geen mens. Zeker is dat deze oorlog een enorme wissel zal trekken op de (economische) ontwikkeling, de logistiek en infrastructuur. Straks zal het land weer moeten worden opgebouwd en daar is ongelooflijk veel voor nodig

In de maand januari helpt KOOK bij de Stichting Caritas Ukraine-Holland met financiële steun bestemd voor transporten van goederen naar Oekraïne. Sinds het uitbreken van de oorlog is er bijna wekelijks een transport naar Oekraïne gegaan. In 2022 waren dat 32 transporten. Ieder transport kost circa € 5.000,-. Met de opbrengsten van de maand januari ondersteunen we diverse projecten. Het financieren van een Oekraïnetransport is één van deze projecten.