Uitgelicht maandproject van februari 2024

OPZETTEN NAAIATELIER EN OPLEIDING VOOR 20 MEISJES IN BURUNDI LESMATERIALEN VOOR HET MANDA VOCATIONAL TRAINING CENTRE

Stichting Fasha is gevormd door drie Burundeze vrouwen die zich willen inzetten voor het land waar ze zelf vandaan komen. Ze willen projecthouders in Burundi helpen hun projecten te realiseren. Zo ook de stichting ADIA in de hoofdstad Bujumbura in Burundi.

ADIA staat voor Association pour le développement intègre en Afrique. Vereniging voor integrale ontwikkeling in Afrika. ADIA is een non profit organisatie die zich inzet voor kwetsbare mensen in Burundi. Het project dat ADIA wil gaan realiseren in Mutimbuzi is het opzetten van een naaiatelier.

Als dat er staat dan willen ze in de eerste 5 maanden 10 meisjes opleiden tot naaister. Wanneer de eerste groep opgeleid is dan volgt er een tweede groep van 10 meisjes. Wanneer de meisjes de cursus met goed gevolg hebben afgerond krijgen zij een officieel certificaat en een complete set mee om hun eigen naaiatelier te kunnen beginnen. Ook krijgen ze begeleiding in het opstarten van hun eigen bedrijf. De selectie van meisjes voor de naaiopleiding is dat zij niet de lagere of middelbare school hebben afgemaakt en daardoor weinig kans hebben op de arbeidsmarkt.