Maandproject

Nigeria: afbouwen 6 klaslokalen  van basisschool in Nigeria

In Nigeria is er wanorde en instabiliteit als gevolg van slecht management en corrupte leiders. Dit heeft geleid tot hongersnoden, grote armoede, grote veiligheid problemen, hoog sterftecijfer en massale emigratie en een enorme braindrain. Onderwijs, gezondheid, wegen, energie zijn infrastructuur zijn zwaar getroffen door verwaarlozing.

De school ligt in Ilogbo dicht bij de grens van Benin. Initiatiefnemer is Dr. Moses  Alagbe. Hij woont meer dan 25 jaar in Edam en hij had de droom om in zijn geboortedorp Ilogbo een basisschool te bouwen die inhoudelijk en moreel van goede kwaliteit is. Door eigen spaargeld en bijdragen van donateurs is deze droom  bijna gerealiseerd. Steun komt onder andere van de Diaconie Protestantse Kerken en van KOOK voor het afbouwen van het dak.

Dit schoolproject richt zich niet alleen op het bestrijden van analfabetisme en het vermeerderen van kennis. Het uiteindelijke doel is om kinderen en jongvolwassenen te selecteren, te ontwikkelen en uit te rusten tot leiders die een transformatie in hun gemeenschap kunnen realiseren. Dit is nodig omdat:

  • er zijn onvoldoende leiders in Afrika met hoge morele waarden.
  • er is gebrek aan rechtvaardig bestuur waardoor de bevolking lijdt onder misbruik van macht en privileges.
  • een integrale vorm van onderwijs dat kennis, vaardigheden en morele waarden combineert, ontbreekt in Afrika.
  • er een gebrek is aan opleidingsmogelijkheden vooral voor de armen.