Maandproject


Projecten in juni 2021:
Oeganda: inrichten van lokalen en speelplaats bij kleuterschool  in Mutoto.
Mutoto is een klein dorp vlakbij Mbale in het oosten van Oeganda. De wegen zijn er onverhard. Er is geen stromend water en veel mensen hebben geen elektriciteit. De mensen zijn arm, vaak werken ze op landjes met groente en fruit. Anderen werken op bananenplantages of als sjouwer in Mbale.
Jeremiah en Kate van de Oegandese stichting ‘Mothers Heart Uganda’ zijn sociaal bewogen mensen. Zij zijn in het dorp gaan wonen om de mensen vooruit te helpen. Ze organiseren cursussen voor vrouwen waardoor de vrouwen de mogelijkheid krijgen om zelf wat bij te verdienen (breien, haken, computerlessen, haar invlechten etc.) Verder hebben ze in het dorp een basisschool opgericht. De kleuters zaten onder een modderig afdakje. Voor hen zijn er drie lokalen bijgebouwd. Deze lokalen moeten nog ingericht worden. Ook moet er een speelplaats komen met speeltoestellen.

India: schapenproject voor Dalit-vrouwen in Nellore.
De Dalits zijn in het algemeen de slaven van India. In principe bezitten ze geen land en zijn ze verplicht om voor landheren te werken tegen een schamel dagloon. De schulden die ze maken gaan van generatie op generatie over. Hierdoor is er bijna geen ontsnappen mogelijk uit deze positie.
Als ieder lid van een gezin zijn verantwoordelijkheid neemt kan een gezin voldoende voedsel verzamelen, maar vaak genoeg staan vrouwen er alleen voor. Ze moeten werken, voor de kinderen zorgen, eten koken en alles wat erbij komt. Ontwikkelingsorganisatie RAISE wil deze vrouwen drie jonge schapen geven. De vrouwen krijgen een opleiding zodat ze weten hoe ze de schapen kunnen verzorgen en na zes maanden zijn de schapen groot genoeg om ze te verkopen. Met de opbrengst kunnen meer jonge schapen aangekocht worden.

Togo: multifunctionele ruimte voor middelbare school in  Kpékpéta.De situatie in Togo is relatief rustig, maar de economische problemen zijn groot. De regering investeert veel te weinig in het onderwijs. De middelbare school in Kpékpéta wil graag een multifunctionele ruimte aan de school bouwen. De ruimte is deels bestemd voor directeur en leerkrachten waar ze hun lessen kunnen voorbereiden en individuele begeleiding aan leerlingen kunnen geven. Het andere deel zal voorzien worden van lange tafels en boekenkasten. Op het dak moeten zonnepanelen komen. Er zal verlichting worden aangebracht zodat de leerlingen overdag èn ‘s avonds gebruik kunnen maken van studiezaal en bibliotheek.